Sweden Rock Festival 2015 – Evergrey

For you who only are interested in the pics, please scroll down!

2003 upptäckte jag göteborgsbandet Evergrey. Köpte albumet ”Recreation Day” och var helt såld. Ett par år senare skaffade vi internet hemma och jag hittade vägen till Myspace – som då var den ultimata sidan att hitta bra musik och komma i kontakt med andra musikälskande människor.

En dag blev jag kontaktad av en tjej som hade sett att jag hade Evergrey i topp på min sida. Vi började prata och efter ett tag så visade denna kvinna sig vara fru till sångaren Tom. Jag och Carina höll kontakten i drygt ett år och hon uppdaterade mig om spelningar. Min livssituation var dock inte helt enkel vid den tiden och jag lyckades aldrig komma iväg på någon konsert. Tiden gick och Carinas och min kontakt rann ut i sanden.

Min kärlek till Evergreys musik förblev dock oförändrad och jag ”sörjde” varje gång jag såg att de spelade i närheten och jag inte kunde åka dit. En tur till SRF var något som jag också varje år tänkte att ”I år SKA jag åka”, men inte heller det blev av.

Så blev det 2015 och jag såg att Evergrey skulle spela på årets festival. Den här gången skulle jag bara dit, och så blev det. Närmare 48 år gammal så far jag iväg på min första Sweden Rock-festival och det blir en festival som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Jag beslutar mig för att INTE ta med mig min systemkamera till festivalen. Ville inte riskera att bli av med den. Många gånger grämde jag mig över att inte kunna ta de där superbra bilderna. Särskilt när jag på Evergreys konsert på onsdagkvällen står längst fram. Jag bestämmer mig för att absolut se även det akustiska framträdandet på fredageftermiddagen och står även då längst fram. Med dagsljus inne i Rockklassikertältet så gick det bara inte att låta bli att fota och trots att jag bara hade min Iphone så lyckades jag få till en radda minnesvärda bilder.

Den akustiska versionen var utan tvekan det bästa framträdandet (av de konserter jag såg) på hela festivalen. Bandmedlemmarna såg ut att ha fantastiskt kul och de visade sann spelglädje. Får jag möjlighet att se ett akustiskt framträdande med dem igen, så kommer jag garanterat att göra det. Att sedan senare på kvällen springa på Tom Englund gjorde min första Sweden Rock-festival fulländad! Nedan följer ett gäng av de bilder jag lyckades knäppa av med en enkel mobiltelefon (kan inte låta bli att tänka på vad jag haft på hårddisken om min Canon varit med mig på festivalen). 🙂

TOM S. ENGLUND (sång) IMG_1761 IMG_1765 IMG_1827 IMG_1950 IMG_1967 HENRIK DANHAGE (gitarr) IMG_1768 IMG_1852 IMG_1909 IMG_1919 RIKARD ZANDER (keyboard) IMG_1724 IMG_1793 IMG_1871 JOHAN NIEMANN (bas, men här gitarr)IMG_1907 IMG_1948 IMG_1969 JONAS EKDAHL (trummor) IMG_1715 IMG_1720 IMG_1908 IMG_1894 EVERGREY – spelglädje IMG_1775 IMG_1878 IMG_1905 IMG_1990 IMG_2034 IMG_2026 EN LYCKLIG ”TANT” KÄNNER SIG SOM 17! 😛 IMG_2041 Tack Tom och Evergrey för att ni gav mig ett minne för livet! 

Annonser

4 svar to “Sweden Rock Festival 2015 – Evergrey”

  1. eva blad Says:

    du är grym på att fota

  2. WOW! Most impressive! This is a great band who I’ve managed to see once and should have been twice but they cancelled last minute but that’s life I guess. Anyway you lucky person you! You look amazingly happy posing with Tom! haha I guess so would I! \m/\m/

    • Yes my dear friend! I was (and still am) very happy when I managed to have a few words and a photo with him. I have loved that band since 2003. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: